Training Open for business

Training Open for business

Open for business is zowel voor vrouwen die een eigen bedrijf/praktijk hebben, een baan in loondienst of zij die op een andere manier een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij, bijvoorbeeld door inspirerende blogs te schrijven op sociale media, spiritualiteit en bewustzijn te brengen in hun omgeving of andere diensten te verrichten die gericht zijn op het welzijn van onze samenleving.

Ik heb bewust gekozen voor de slogan ‘Open for business’, om een statement te maken voor elke werkende vrouw. Wij blijven doorwerken, ook in deze onzekere tijden. Wij zetten de intentie neer dat ons werk zal doorlopen, of dat nu in loondienst, binnen een eigen bedrijf of als vrijwilliger is, wij blijven open for business, wij zullen blijven providen voor onszelf en voor de mensen waar wij verantwoordelijk voor zijn.

In Open for business gaan we kijken welke vormen nog passen in ons werk, en waar we nieuwe vormen zullen moeten ontwikkelen om (financieel) overeind te blijven en om in liefde en vreugde te kunnen blijven creëren.
Tijdens de online en live-bijeenkomsten gaan we heel bewust werken met onze creatiekracht, deze vergroten, intensiveren zodat we ook daadwerkelijk een slag kunnen maken in wat we wensen voor onszelf en in ons werk.

Een belangrijk onderdeel van de training is samen een E-book ontwikkelen waarin we ieder ons eigen unieke verhaal en onze expertise delen, dit is zowel een statement om onze creatiekracht serieus te nemen, als een initiatief om onszelf en onze kwaliteiten/diensten een podium te geven. 

Open for business bestaat uit drie live-bijeenkomsten van 10.30 tot 16.00 uur die in Maarssen (vlakbij Utrecht) zullen plaatsvinden.

Daarnaast komen we per Zoom drie avonden samen. 

Kosten Open for business

Je kunt deelnemen aan de 3 Zoommeetingen en de 3 live-bijeenkomsten voor het bedrag van 399 euro ex btw. Dit is inclusief de publicatie van je verhaal in het Ebook. Mocht je voor 11 september inschrijven, dan krijg je een korting van 50 euro, en betaal je 349 euro ex btw.

Er is altijd de mogelijkheid om in termijnen te betalen, laat me vooral weten wanneer het bedrag geen haalbare kaart voor je is om gelijk te voldoen.

Inschrijven kan door een bericht te sturen naar info@parisbooks.eu 

Mocht je nu in België wonen, en je vindt de live-bijeenkomsten te ver, dan kun je elke live-bijeenkomst inruilen voor een persoonlijke coaching van mij. In deze coaching bespreken we dan de topics die ik behandel tijdens desbetreffende live-bijeenkomst.

De laatste live-bijeenkomst zou je dan wel via livestream kunnen volgen.

Onderaan de pagina staat het programma van Open for business, en extra info.

Programma en data Open for business

Vrijdag 18 september 19.30-22.00 uur

 Schrijfworkshop Levensreddend schrijven

In Levensreddend schrijven gaan we door middel van schrijfoefeningen aan de slag met onze persoonlijke pijn en/of angst. Dat kan een vervelende ervaring zijn uit je persoonlijke leven of misschien wel de zorgen die je ervaart in je werk of in je relatie.

In het tweede deel van de workshop leggen we de intentie op heling, bewustwording, hoe we onze pijn of ons verdriet kunnen ombuigen tot kracht. Schrijven draagt een grote creatiekracht in zich die we niet moeten onderschatten, we kunnen in deze workshop echt een stap maken in het visualiseren en creëren van onze wensen door deze bewust op te schrijven.

Aan het eind van de workshop krijg je huiswerk mee. Je gaat aan de slag met je eigen tekst waarin je heel duidelijk jezelf, je werk, je toekomst in beschrijft, op basis van hetgeen je geleerd hebt in de workshop. Deze tekst gaan we gedurende de Open for business-training bijschaven tot een mooi persoonlijk verhaal waarin jouw talent en/of expertise centraal staat, zodat die gebundeld kan worden in ons E-book. Laten we samen een inspirerend boek maken, waarin we allemaal kunnen laten zien wat we in huis hebben!

Live-bijeenkomst 1 Open for business

Zaterdag 3 oktober 11.00-16.00 uur

Werk en creatie

 1. Sharen, waar sta jij in je werk? Hoe hebben de maatregelen die de afgelopen maanden zijn bedacht vanuit onze regering jou beïnvloedin je werk? Samen bespreken we waar je tegenaan loopt, en daarna onderzoeken we mogelijkheden voor nieuwe werkvormen die beter passen voor jou in deze tijd, of versterken je huidige werkvorm zodat die kan overleven.
 2. Onze creatiekracht vergroten door middel van activatie van de pijnappelklier. De pijnappelklier is een kliertje die zich precies in het midden van ons hoofd bevindt, ter hoogte van onze ogen. Dit kliertje produceert bij activatie o.a. hormonen die zowel je geluksgevoel als je focus en je creatiekracht versterken. 

We gaan aan de slag met meditatieoefeningen en ademhalingsoefeningen waarbij je pijnappelklier wordt geactiveerd, hiermee kunnen we onze nieuwe doelen en focus kracht bij zetten.

 1. Afsluiting: Doelen helder krijgen, formuleren, uitspreken.

Zoommeeting 2 Open for business

Vrijdag 16 oktober 19.30-22.00 uur

 1. Jouw tekst die je als huiswerk hebt gekregen doornemen met elkaar, advies en inspiratie uitwisselen om tot een uiteindelijke tekst te komen voor ons E-book.
 2. Meditatie en ademhaling om de pijnappelklier te activeren en doelen bespreken.
 3. Huiswerk: je tekst finetunen en doorsturen naar Michelle zodat het door kan voor redactie en opmaak.

Live-bijeenkomst 2 Open for business

Zaterdag 31 oktober 11.00-16.00 uur

 1. Sharen, waar staan we nu? Waar lopen we nog tegenaan, waar hebben we ontwikkeling doorgemaakt?
 2. Meditatie en en (al dan niet aangepaste) presentatie van ons werk bespreken
 3. Foto’s maken voor ons E-book, dus trek iets moois aan!

Zoommeeting 3 Open for business

Vrijdag 20 november 19.30-22.00 uur

 1. Meditatie en focus op doelen
 2. Bespreking Open podium derde live-bijeenkomst en presentatie Ebook

Live-bijeenkomst 3 Open for business

Zaterdag 28 november 11.00-16.00 uur

 1. Welkom
 2. Open podium- presentatie van jouw bedrijf of andere vormen van inspirerende en bekrachtigende diensten
 3. Presentatie E-book/boek en feestelijke borrel

In 2021 zal ik Open for business verder uitbouwen, het liefst samen met jullie, zodat we een steeds groter platform kunnen creëren. Ook zal ik het E-book in POD-vorm aanbieden (papieren boek) die dan te koop is via alle online en fysieke boekhandels.

Onze accountant zal elk jaar een verslaglegging maken van de opbrengsten, die op mijn website komt te staan, dus voor iedereen inzichtelijk zal zijn. De winst wordt gezet in promotie en vergroten voor en van ons platform.

                                                                                                ***

‘Us women, we have these amazing superpowers, but we’re sitting on them.’
Ik ben met Eva en Rene in comedyclub Stand Up New York, als Ashley Morris deze scherpe opmerking maakt op haar podium. Tegenover mij aan hetzelfde tafeltje rolt acteur Billy Magnussen om de paar minuten nog net niet van zijn stoel van het lachen om de grappen en grollen van Ashley. Nu ben ik verder niet zo van het ‘celebrity-spotten’ maar ik moet de neiging onderdrukken om stiekem een foto van hem te maken en naar Geert te appen. Dit is te synchroon om niet te delen met hem. Anderhalve week eerder hebben Geert en ik samen de Netflix-serie Maniac gebingewatched (lees: binnen drie avonden en nachten alle afleveringen gekeken), waarin onze Billy best een prominente rol speelt.

Helaas, aan het eind van de avond is Billy verdwenen als ik terug kom van een toiletbezoekje. De rekening wacht wel op mij: ik zie dat ik voor drie witte wijntjes maar liefst 42 euro mag afrekenen. En al hebben Eva en Rene alleen maar ieder een watertje en een cola gedronken, voor hen moet ik ook nog eens 18 euro per persoon betalen.
Troost: Het geld dat vanavond wordt opgebracht, is voor een deel bestemd voor The readlight district van New York. Jonge prostituees krijgen daar de kans om in een programma te stappen waar ze begeleid worden om uit de prostitutie te stappen en een opleiding te volgen die een wat hoopvoller en constructiever leven belooft. Een heel mooi initiatief, vind ik zelf.

Wat ik van New York vind? Mijn eerste reactie: wat een lawaai, wat een herrie, wat een getoeter! Mijn kinderen liepen door de drukke straten en reden de metro alsof ze nooit iets anders hadden gedaan, maar ik voelde me enigszins ontheemd. Pas toen we de tweede dag naar Central Park gingen dacht ik: Okay, ik zou het hier het best wel eens leuk kunnen vinden. De energie in Central Park is heel hoog, ze inspireerde me om op een bankje te gaan zitten en alleen maar een beetje gelukkig voor me uit te staren. – Tweede op mijn lijst van favorieten staat China Town, misschien door mijn Indische afkomst, maar ik voelde me meteen thuis toen we in een park belandden waar tientallen Aziatische vrouwen aan tafeltjes samen kaartten en andere spelletjes deden. Op de houten bankjes die door het hele park verspreid staan zaten oude mannetjes samen te keuvelen, of geliefden ongeneerd te zoenen met elkaar. En niemand, écht niemand zat op zijn mobiel. Iedereen maakte contact met elkaar. Ik ben serieus onder de indruk van deze community.

Ohh, zoveel meegemaakt, zoveel gezien, zoveel geabsorbeerd. Teveel om op te noemen. Met glinsterende ogen wil ik nog even zeggen dat het supercool was om samen met Eva en Rene naar het appartementencomplex van Friends te gaan, om dat van dichtbij te zien en daar samen te ontbijten. Dat het sowieso geweldig was om dit avontuur samen met mijn heerlijke kinderen te beleven.

En nu ik sluit af met de woorden die ik gister ook naar een ParisBooks-auteur die in New York woont mailde: ‘Ik heb voor het huis van Carry Bradshaw gestaan, ik kon zelfs door de ramen naar binnen gluren. Now I can die in peace…. ‘

Een groot deel van mijn leven ben ik voornamelijk bezig geweest met mijn binnenwereld. Ik was (en ben) daar heel ambitieus in. Ik weet dat wij veel meer zijn dan ons lichaam en onze emoties, en dat onze grootste schatten zich in onszelf bevinden. Door meditatie en andere oefeningen kunnen we in contact komen met onvoorwaardelijke liefde en andere hogere vermogens in onszelf. Wij kunnen de wereld transformeren naar een andere orde, eentje waar liefde centraal staat, en niet macht(smisbruik).

Heel mooi natuurlijk, en ook heel waar, vind ik nog steeds. Maar toch, ik kon wel veel mediteren en proberen zo liefdevol mogelijk te leven, toch miste ik ik iets in mijn leven. Mijn liefde en spiritualiteit betaalden de rekeningen niet, en al heb ik altijd kunnen zorgen dat er brood op de plank is, en dat mijn kinderen en ik een dak boven ons hoofd hebben, toch was het nog regelmatig struggelen, voelde ik vaak de druk van niet op tijd mijn rekeningen kunnen betalen. En wilde ik ook verre reizen kunnen maken met mijn kinderen. En andere dingen die (veel) geld kosten. Daarnaast gaf ik dan wel veel aandacht en liefde aan de mensen om me heen, maar kreeg daar regelmatig shit voor terug. Onbewust zullen sommige mensen gevoeld hebben, dat ik niet respectvol was naar mezelf, en die respectloosheid kreeg ik van hen terug. Over spiegelen gesproken…

Toen kwam Geert in mijn leven, en alle ingesleten patronen die ik jaar in jaar uit enthousiast (en deels onbewust) bleef herhalen kwamen volledig voor het voetlicht. Alsof iemand een schijnwerper op mijn onbewuste gedrag zette en zei:’ Kijk Michelle, dit doe jij, dit creëer jij in je leven.’ Ik had geen keuze, in deze relatie, waarin ik in eerste instantie natuurlijk graag projecteerde op Geert als er iets mis ging, werd ik na elke controntatie op mezelf teruggeworpen en kwam die schijnwerper weer en die stem. En ontdekte ik, hoe ik onbewust mezelf in de slachtofferrol hield. Het is goed om heel bewust je slachtofferrol te doorvoelen, om die serieus te nemen. Maar daarna moet je die loslaten. En het is voor mij allang tijd om die te laten gaan.

Geert leerde me om mijn mannelijke kwaliteiten te ontwikkelen, daadkracht, voor mezelf opkomen, geld verdienen, een bedrijf runnen. Geert leerde me, en leert me nog steeds, om in contact te komen met de onvoorwaardelijke liefde in mezelf, en onvoorwaardelijk van hem te houden. Believe me, that’s work in progress… Maar het is ook goed om te zien hoeveel we al hebben gedaan, en bereikt.

‘Het meisje dat aan de oever verscheen’ is er bijna, 7 mei arriveert ze gedrukt en wel op ons hoofdkwartier. Bloed, zweet en tranen zitten erin. Zoals het leven zelf vaak is. Ik meen het als ik zeg dat ik Geert de beste schrijver vind die ik ken, al voor ik verliefd werd op hem vond ik dat al. Dit nieuwe boek voelt anders dan zijn voorgaande boeken, en heel compleet. Het is een boek van een briljante schrijver die door een hel ging, en opnieuw zijn weg moest vinden. Ik vind dat hij daar absurd goed in is geslaagd. Ik ben trots op hem. Ik ben trots op mezelf. Ik ben trots op onze kinderen voor wie het ook niet altijd even makkelijk was. En natuurlijk, ben ik trots op Het meisje dat aan de oever verscheen.

Dat ze het hart van elke lezer die haar beroert met zijn ogen, mag vervullen met liefde, en zijn bewustzijn mag verruimen. Want dat is haar doel, neem dat maar van mij aan…
(Inmiddels is Het meisje dat aan de oever verscheen, een groot succes, en geeft Geert door Nederland en België lezingen over dit boek, waarbij ik ook een deel van de lezing invul. Het is geweldig inspirerend om dit samen neer te mogen zetten en zoveel mensen blij te maken met ons verhaal)

Waar vrouwen samenwerken in liefde en professionaliteit ontstaat magie, een soort van inspiratie die nog dagenlang na blijft zinderen. En het leuke is, het zijn vaak de verschillen die ons nog sterker maken.

Om maar eens een grappig voorbeeld te geven: toen de drie opmaakvoorbeelden binnenkwamen voor ons Schrijfboek, kozen Jet, Jacqueline en ik alle drie een andere opmaak.
En steeds weer blijkt, na drie jaar samenwerken binnen Paris Books, door de ‘Schrijfkalender’ te ontwikkelen en nu weer ‘Schrijf je boek in 1 jaar ‘samen neer te zetten, dat verschillen er voornamelijk zijn om te vieren. Jet, Jacqueline en ik versterken, inspireren en upliften elkaar, in ons werkleven maar zeker ook privé, omdat die elkaar nogal eens willen overlappen.
Vorige week hadden we een meeting waarin alle laatste punten op de i werden gezet voordat het Schrijfboek naar de drukker gaat.
In mei kunnen we ons gezamenlijke tweede kindje in onze armen sluiten, en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Ik houd jullie op de hoogte over ons ‘kraamfeestje’!